середа, 02 листопада 2022 17:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія отримує боєприпаси від Північної Кореї

Росія отримує боєприпаси від Північної Кореї
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін і керівник Північної Кореї Кім Чен Ин у російському Владивостоці, квітень 2019 року. Фото: East News

Північна Корея організувала таємні постачання артилерійських снарядів для Російській Федерації на тлі дефіциту боєприпасів у країні-агресорці.

КНДР прикривається постачанням боєприпасів до країн Близького Сходу чи Північної Африки, але насправді їх отримують росіяни, щоб використати у війні проти України. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомили CNN.

"У вересні КНДР публічно заперечувала, що має намір постачати боєприпаси Росії. Однак наша інформація свідчить про те, що КНДР таємно постачає значну кількість артилерійських снарядів для війни Росії в Україні. Водночас, приховуючи реальне місце призначення постачання зброї", – сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна попередила Іран – Кулеба

Сполучені Штати Америки продовжать стежити за постачанням, заявив Кірбі.

Про те, що РФ почала вивчати домовленості з КНДР США повідомляли в жовтні.

Так звана друга армія світу прорахувалася в забезпеченні ресурсами, почавши повномасштабне вторгнення в Україну. Тому РФ шукає озброєння в Північної Кореї, сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Росія отримує боєприпаси від Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі