середа, 08 березня 2023 12:14

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" в Одесі зрадника: що він наробив
5

Служба безпеки України викрила ще одного ворожого інформатора в Одесі. Він оприлюднював у заборонених соцмережах інформацію про місця базування Сил оборони і розташування об'єктів критичної інфраструктури.

"Підхоплену" у соцмережах інформацію окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів, повідомила 8 березня пресслужба СБУ.

"У разі "прильотів" ворожий інформатор виходив на місцевість для з'ясування та оприлюднення їхніх наслідків для повторних повітряних атак. Контррозвідники СБУ встановили та затримали зловмисника в Одесі. Фігурантом виявився місцевий житель, який підтримує збройну агресію РФ та виправдовує воєнні злочини рашистів. На власних сторінках у заборонених соцмережах він закликав до насильницького захоплення державної влади та знищення українського народу", – ідеться в повідомленні.

СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі
СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі
СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі
СБУ затримала ще одного ворожого інформатора в Одесі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський агент намагався захопити владу в Очакові: фото й відео

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп'ютерну техніку із доказами злочинної діяльності.

Йому повідомили про підозру за трьома статтями та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України знешкодила агентуру ФСБ, яка наводила російські ракети на лікарні у південних регіонах.

Затримали шістьох російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України та правоохоронних органів на території південних регіонів нашої держави.

Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресорки. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, зокрема лікарень. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" в Одесі зрадника: що він наробив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі