вівторок, 07 березня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський агент намагався захопити владу в Очакові: фото й відео
3

СБУ зірвала плани російської розвідки захопити владу в Очакові
Фото: ssu.gov.ua
СБУ зірвала плани російської розвідки захопити владу в Очакові
СБУ зірвала плани російської розвідки захопити владу в Очакові

Контррозвідка Служби безпеки України зірвала плани російської розвідки захопити владу в Очакові

Агент головного управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації збирав розвіддані для захоплення українського міста та окупації території прибережних районів Миколаївської області, повідомила 7 березня пресслужба СБУ.

"Російська воєнна розвідка відпрацювала йому завдання схилити до співпраці з окупантами керівництво міської влади. За це меру міста пропонували "обрати посаду" у разі захоплення південного регіону. Втім, він проявив патріотичну позицію, повідомивши СБУ про спроби вербування, а також сприяв викриттю ворожих планів. Агентом ГРУ виявився колишній командир одного з центрів спеціальних операцій Збройних сил України. Згодом він влаштувався до Очаківської міської ради", ‒ звітує відомство.

Після повномасштабного вторгнення з посадовцем встановила зв'язок російська воєнна розвідка для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Він перебував на постійному агентурному зв'язку з кадровим співробітником ГРУ ‒ уродженцем України Колєсніковим Сергієм Олександровичем 31.07.1971 року народження.

"Саме за його вказівкою посадовець приховано збирав інформацію про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони, які задіяні у захисті прибережних районів. Для цього намагався використовувати свої зв'язки серед колишніх військових та діючих чиновників. Також він займався формуванням власної розгалуженої мережі інформаторів для збору та передачі розвідданих на користь країни-агресорки", ‒ ідеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання ворожого агента співробітники СБУ виявили "таємний" телефон, який він використовував для конспірованого листування з окупантами. Крім цього, вилучено тепловізори та незареєстровану зброю з боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "пов'язала" колишнього бойовика батальйону "Спарта"

Служба безпеки України знешкодила агентуру ФСБ, яка наводила російські ракети на лікарні у південних регіонах.

Затримали шістьох російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України та правоохоронних органів на території південних регіонів нашої держави.

Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресорки. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, зокрема лікарень. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «Російський агент намагався захопити владу в Очакові: фото й відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі