середа, 19 жовтня 2022 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Санкції проти Ірану ‒ Верховна Рада ухвалила постанову

Верховна Рада України закликала світ ввести санкції проти Ірану і засудила постачання цією країною зброї до Росії.

Сьогодні, 19 жовтня, парламент ухвалив відповідну постанову, повідомив у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

Рада, зокрема, закликає Іран негайно припинити постачання озброєння до Росії. Світове співтовариство, міжнародні організації просять запровадити дієві санкції проти Ірану, його вищого керівництва та компаній. Закликають сприяти суттєвому зміцненню обороноздатності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські Shahed-136 атакували Миколаївщину: подробиці від Кіма

Автор: t.me/oleksiihoncharenko
  Верховна Рада України закликала світ ввести санкції проти Ірану
Верховна Рада України закликала світ ввести санкції проти Ірану

"Як співавтор цієї постанови вважаю, що зараз потрібно вживати всі необхідні заходи і тиснути на Іран. Також в Раді вже є моя постанова про розрив дипломатичних відносин з Іраном. Ми не повинні мати з ними нічого спільного після того, як Тегеран допомагає Путіну вбивати українців", ‒ зазначив Гончаренко.

Речник міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані вкотре заперечив інформацію про те, що Тегеран відправляє зброю Москві для війни проти України.

У Пентагоні заявили, що на цей момент не мають інформації, яка підтверджувала б наміри Ірану надати Росії нове озброєння. Йдеться про ракети класу "земля-земля" та нові партії безпілотників, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Ірану ‒ Верховна Рада ухвалила постанову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі