субота, 07 січня 2023 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни можуть вчинити потужний теракт ‒ ЦНС

Росіяни можуть вчинити потужний теракт ‒ ЦНС
У Сватовому росіяни вивчають можливість підірвати дамбу місцевого водосховища. Фото: 1zahid.com

До тимчасово окупованого Сватового на Луганщині прибув ворожий інженерно-саперний підрозділ.

Припускають, що загарбники вивчають можливість підірвати дамбу місцевого водосховища, повідомляє Центр національного спротиву.

Таким чином ворог розраховує сповільнити просування Збройних сил України на цій ділянці фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бої на короткій дистанції" ‒ у британській розвідці проаналізували ситуацію біля Кремінної

"При цьому окупанти планують звинуватити Україну в підриві дамби. Зауважимо, що такі дії є навмисним руйнуванням української інфраструктури й не мають доцільності. Адже не змінюють положення сил на фронті. Також звертаємо увагу, що росіяни можуть використати підрив дамби задля приводу для депортації місцевого населення", ‒ йдеться у повідомленні.

У ЦНС наголошують, що всі відповідальні за цей злочин будуть зафіксовані й не уникнуть покарання.

Українські війська з боями продовжують контрнаступальні дії в районі Сватового та Кремінної на Луганщині. Тим часом російські окупанти не припиняють штурми під Бахмутом та Соледаром у Донецькій області. А на півдні України воїни ЗСУ проводять операції на Кінбурнській косі. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Протягом минулої доби російські окупанти завдали одного ракетного удару та 20 разів обстріляли українську територію з реактивних систем залпового вогню. Небезпека авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України, повідомляє вранці 7 січня Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть вчинити потужний теракт ‒ ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі