пʼятниця, 16 грудня 2022 19:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може використати мобілізованих як "гарматне м'ясо" для нового наступу ‒ ГУР

Росія може використати мобілізованих як "гарматне м'ясо" для нового наступу ‒ ГУР
Через проведену в РФ мобілізацію Україні потрібно готуватися до будь-яких дій агресора, вважають у ГУР. Фото: gur.gov.ua

Через проведену в РФ повноцінну мобілізацію Україна має бути готова до будь-яких дій з боку країни-агресора.

Зокрема можливий новий наступ російських військ. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, можливі подальші наступальні дії РФ з використанням нового резерву мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту боїв в Україні

"Проведена в РФ не часткова, а повноцінна мобілізація дає додаткові людські ресурси, які використовуватимуть як гарматне м'ясо. Ми маємо справу з численною армією держави-агресора і терориста. Тому маємо бути готові", – сказав Юсов.

Він також прокоментував умови для переговорів з Росією. За словами представника ГУР, це може бути лише після виведення всіх російських військ з України, відшкодування всіх збитків і притягнення злочинців до відповідальності. А також після передавання ядерного озброєння під міжнародний контроль. Тільки тоді можливі певні гарантії безпеки для РФ.

"На зразок Будапештського меморандуму. Але оскільки такі гарантії надаватимуть цивілізовані країни, зокрема Україна, їх дотримуватимуться", – додав Юсов.

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів для агресії проти України. Російський ворог знову піде на Київ. Про це сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний в інтерв'ю британському виданню The Economist.

Сполучені Штати Америки не бачать ознак підготування наступу росіян на Київ. Але там уважно стежать за ситуацією, сказав представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Росія може використати мобілізованих як "гарматне м'ясо" для нового наступу ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі