середа, 23 березня 2022 14:59

Російські окупанти в Мелітополі викрали літнього батька журналістки

Російські окупанти  в Мелітополі викрали літнього батька журналістки
Батька журналістки Світлани Залізецької викрали російські окупанти. Фото: facebook.com/sergiy.tomilenko

Російські окупанти в Мелітополі о 7-й ранку середи вдерлися до будинку відомої в місті журналістки. Провели обшук та взяли у заручники її батька.

Про це повідомив у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

"Російські окупанти вдерлися до будинку відомої мелітопольської журналістки, директорки видання "Главная газета Мелитополя" та онлайн-медіа "Ріа-Мелітополь", члена НСЖУ Світлани Залізецької. Озброєні люди провели повний обшук приміщень. Оскільки пані Залізецька у той момент не було вдома, то вони взяли у заручники її 75-річного батька", - написав Томіленко.

І додав, що Залізецька особисто повідомила йому ці обставини.

"Вони справжні фашисти! Передають через знайомих у місті, що вимагають аби журналістка особисто з'явилася до них і лише за цієї умови дадуть свободу моєму батьку, старому чоловіку, який нещодавно переніс інсульт. Під час обшуку перевернули все в будинку, у батьків вилучили телефони", - наводить голова НСЖУ коментар журналістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістку Рощину в полон росіянам здав запорізький піп

Світлана Залізецька з міркувань безпеки певний час тому виїхала з Мелітополя, але продовжує активну діяльність свого інформаційного сайту "Ріа-Мельтополь" для об'єктивного інформування про російську окупацію.

За повідомленням Томіленка, журналістка мала розмову з проголошеною окупантами "новою керівницею Мелітополя", депутаткою міської ради Галиною Данильченко. І та запропонувала редакторці мелітопольських медіа "мирно співпрацювати" - мовляв, на журналістку чекає кар'єра у Москві.

"Національна спілка журналістів України висловлює повну підтримку і солідарність Світлані Залізецькій! Вимагаємо від окупантів негайно відпустити на волю Йосипа Залізецького!" - наголосив Сергій Томіленко.

На Запоріжжі в тимчасово окупованому Токмаку російські окупанти викрали депутатку міської ради Олену Плаксіну.

Жінку направили на допит до працівників ФСБ, які засіли в будинку культури Токмака за адресою вул. Центральна, 10.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти в Мелітополі викрали літнього батька журналістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі