субота, 09 грудня 2023 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни захопили очисні споруди в Авдіївці - ISW

Росіяни захопили очисні споруди в Авдіївці - ISW
В Авдіївці тривають важкі бої. Фото: glavcom.ua

Російські війська 8 грудня вели наступальні операції поблизу Авдіївки й захопили очисні споруди міста.

Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела стверджують, що 7 і 8 грудня війська РФ просунулися в напрямку Новокалинового до околиць Авдіївського коксохімічного заводу на північний захід від Авдіївки та в промисловій зоні на південний схід від міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інститут вивчення війни оновив інформацію про атаки і оборону ЗСУ - карти боїв

Російські військові блогери заявили 8 грудня, що війська РФ зміцнюють позиції в Степовому і зачищають населений пункт, тоді як інший російський військовий блогер стверджував, що російські війська утримують позиції на східній околиці Степового.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували на схід від Новобахмутівки, на південь від Тоненького, поблизу Степового, Авдіївки та Первомайського.

Російські джерела також стверджували, що війська РФ атакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу та поблизу Очеретиного, Новокалинового й Сєверного. 8 грудня тривали позиційні бої на напрямках Водяного і Тоненького.

Російські війська стягнули понад 40 000 військових на Авдіївський напрямок. За добу окупанти в районі Авдіївки втрачають 300−400 осіб. Про це повідомив спікер Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Росіяни, попри значні втрати, продовжують стягувати на фронт бойовиків зі Шторм-Z і новомобілізованих.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни захопили очисні споруди в Авдіївці - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі