субота, 09 грудня 2023 05:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Інститут вивчення війни оновив інформацію про атаки і оборону ЗСУ - карти боїв
6

Фото: ISW

ЗСУ продовжують ведення наступальних дій на Бахмутському та Мелітопольському напрямках і на лівому березі Херсонської області.

Стверджується, що погані погодні умови заважають як російським, так і українським силам використовувати розвідувальні дрони. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Українські сили відбили атаки російських військ на Куп'янському напрямку в районі Синьківки та Іванівки і на Лиманському напрямку в районі Спірного і Тернів.

Російські війська активізували наступальні дії на Лиманському напрямку. Частини російського 283-го мотострілецького полку безуспішно наступали на схід від Тернів, а частини 228-го полку безуспішно атакували між Дібровою та Кузьминим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Україна переживе 2024 рік, то у наступному зможе почати новий контрнаступ - WSJ

Бої у Донецькій області

8 грудня Генштаб ЗСУ штаб повідомив, що українські війська продовжували наступальні операції на південь від Бахмута. Міністерство оборони (МО) Росії заявило, що українські війська атакували в районі Кліщіївки.

Російські сили безуспішно атакували поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Опубліковані геолокаційні кадри показують, що російські війська нібито просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки).

Російські джерела стверджували, що 7 і 8 грудня війська РФ нібито просунулися в напрямку Новокалинового, до околиць Авдіївського коксохімічного заводу та в промисловій зоні.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували на схід від Новобахмутівки; на південь від Тоненького; поблизу Степового, Авдіївки та Первомайського.

Російське джерело стверджує, що складні погодні умови уповільнили темпи російських і українських операцій під Авдіївкою.

Російські війська вели наступальні операції на захід і південний захід від міста Донецьк, але не робили жодних заявлених або підтверджених просувань 8 грудня.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Побєди і Новомихайлівки.

Війська РФ не повністю контролюють Мар'їнку і що в північно-західній частині населеного пункту тривають бої.

"Південна вісь"

У Генштабі України повідомили, що російські війська не здійснювали наземних ударів у районі кордону Донецько-Запорізької областей.

8 грудня українські війська продовжували наступальні операції в західній частині Запорізької області. Російські джерела стверджували, що російські сили нібито відбили українські атаки поблизу Роботиного, на захід від Вербового і на захід від Новофедорівки. Міноборони РФ повідомило про українські атаки поблизу Нестерянки та Успенівки.

Стверджується, що погані погодні умови заважають як російським, так і українським силам використовувати великі розвідувальні безпілотники та досягати значного прогресу.

Генштаб ЗСУ повідомив 8 грудня, що українські сили відбили російські наземні атаки поблизу Роботиного та на захід від Вербового. ЗСУ продовжили наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області. Тривають бої в Кринках.

Війська РФ змінили тактику оборони на східному березі Херсонської області і тепер намагаються виснажити українських військових потужними авіаційними та артилерійськими ударами.

Сили оборони України протягом минулої доби відбили 73 атаки російських окупаційних військ на шести напрямках - Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому.

Протиповітряна оборона знищила 14 російських крилатих ракет Х-101/Х-555. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Інститут вивчення війни оновив інформацію про атаки і оборону ЗСУ - карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі