четвер, 10 листопада 2022 14:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни відправляють колони техніки через Мелітополь на Херсонський напрямок – Федоров

Росіяни відправляють колони техніки через Мелітополь на Херсонський напрямок – Федоров
Росіяни відправляють колони техніки через Мелітополь на Херсонський напрямок. Фото: Слово і діло

Наступ Збройних сил України та спротив місцевих жителів окупантам зламали плани ворога на безперешкодне утримання захоплених територій України.

Так, внаслідок поступової деокупації Херсонщини окупанти підсилюють укріплення на Мелітопольщині, щоб втримати сухопутний коридор до Криму. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

За його інформацією, росіяни відправляють колони військової техніки через Мелітополь на Херсонський напрямок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на Херсонщині ‒ Гуменюк розповіла про "маневри" російських військ

"В селах Мелітопольського району зі сторони Херсонської області виселяють мешканців з будинків і заселяють військових. Розставляють військову техніку у городах і дворах", – повідомив мер.

Федоров також повідомив, що окупанти виготовляють на захоплених заводах Мелітополя оборонні конструкції, знімають зі зрошувальних каналів бетонні плити і роблять з них укріплення.

Військове командування України не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про відведення російських окупаційних військ із Херсона на лівий берег Дніпра. Українські воїни продовжують наступальну операцію відповідно до свого плану. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 10 листопада.

У Сполучених Штатах Америки фіксують перші ознаки відступу російських військ з захопленого Херсона. Процес відходу може тривати тижні. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пише CNN.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відправляють колони техніки через Мелітополь на Херсонський напрямок – Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі