четвер, 10 листопада 2022 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на Херсонщині ‒ Гуменюк розповіла про "маневри" російських військ

Що відбувається на Херсонщині ‒ Гуменюк розповіла про "маневри" російських військ
Росіяни переміщують свої сили та озброєння на Херсонщині. Фото: armyinform.com.ua

Російські війська проводять "маневри" на Херсонщині. Вони переміщують свої сили та озброєння.

Однак, деякі підрозділи окупантів залишаються на правому березі Дніпра. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП назвали ще одну причину ймовірного відступу росіян з Херсону

"Ми спостерігаємо за маневрами ворога. Дійсно, вони відбуваються в певній частині. Вони переміщують озброєння, техніку і підрозділи, але при цьому ще залишаються сили і на правому березі. У будь-якому випадку наразі триває військова операція, умови і напрямки якої ми не розголошуємо, а робимо свою роботу", ‒ розповіла Гуменюк.

Вона наголосила, що лінія фронту на півдні України продовжує змінюватися під натиском українських військ.

"Але, поки що її коментувати недоречно", ‒ сказала Гуменюк.

А відповідаючи на запитання про звільнення від російських окупантів Снігурівки на Миколаївщині, зазначила, що потрібно "дочекатися моменту, коли ЗСУ зможуть закріпитися і повідомити про відповідну роботу".

Військове командування України не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про відведення російських окупаційних військ із Херсона на лівий берег Дніпра. Українські воїни продовжують наступальну операцію відповідно до свого плану. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 10 листопада.

У Сполучених Штатах Америки фіксують перші ознаки відступу російських військ з захопленого Херсона. Процес відходу може тривати тижні. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пише CNN.

Уранці 10 листопада воїни Збройних сил України повідомили про звільнення від російських загарбників Снігурівки Баштанського району. Місто було окуповане від березня. Бійці 131-го окремого розвідувального батальйону записали відео на тлі піднятого в місті прапора України. На кадрах чути оплески місцевих жителів і слова подяки.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на Херсонщині ‒ Гуменюк розповіла про "маневри" російських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі