вівторок, 20 лютого 2024 01:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни вбивають неозброєних українських солдатів" - Лубінець звернувся до світової спільноти

"Росіяни вбивають неозброєних українських солдатів" - Лубінець звернувся до світової спільноти
Росіяни умисно вбивають неозброєних українських бійців. Фото: Телеграм/Лубінець

Російські солдати удають, що беруть у полон українських військових. Натомість страчують їх.

Таким чином країна-агресор грубо і цинічно порушує норми міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій. Про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав у Телеграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 110 бригада: росіяни спочатку повідомили про евакуацію поранених українських воїнів, а потім їх розстріляли

Лубінець звернув увагу світової спільноти на чергові воєнні злочини РФ проти неозброєних бійців ЗСУ.

"В ході моніторингу медіа виявив повідомлення про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій у м. Авдіївці. Захисники були важкопоранені, не могли пересуватись самостійно та чекали на евакуацію. Також виявив відеозапис з фрагментом вбивства ще двох українських воїнів поблизу с. Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій солдат РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім у другого", - повідомив Лубінець.

Не бажаючи залишати полонених живими, окупанти умисно вбивають українських захисників, наголосив омбудсмен.

Лубінець нагадав про те, що страта військовополонених — грубе порушення норм міжнародного гуманітарного права та Женевської конвенції про поводження військовополоненими. Це тяжкий міжнародний злочин, за який має бути суворе покарання.

"Для країни-агресорки не існує кордонів, де вона зупиниться. Росію зупинить лише сила, згуртованість та страх перед відповідальністю, бо безкарність провокує породження ще більшого зла", - зазначив Лубінець.

18 лютого один із Telegram-каналів опублікував повідомлення про розстріл шести полонених ЗСУ на одній з позицій у Авдіївці. Захисники були важкопоранені та чекали на евакуацію. Також виявлено відеозапис із фрагментом вбивства двох українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району.

Розпочато розслідування за фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни вбивають неозброєних українських солдатів" - Лубінець звернувся до світової спільноти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі