понеділок, 07 серпня 2023 22:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни посилили артобстріли ЗСУ. Маляр назвала "шалені цифри"

Росіяни посилили артобстріли ЗСУ. Маляр назвала "шалені цифри"
Ворог безперестанку поливає артилерійським вогнем позиції наших воїнів. Фото: glavcom

Росіяни протягом минулого тижня використали проти ЗСУ близько 500 тис. боєприпасів.

Ворог безперестанку поливає артилерійським вогнем позиції наших воїнів. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог не просунувся – Маляр

"Вже протягом декількох тижнів ми фіксуємо дуже відчутне зростання кількості обстрілів на сході. Це просто шалені цифри. Якщо в понеділок я ще озвучувала цифру близько вісім тисяч обстрілів за тиждень, то цього понеділка це вже близько дев'ять тисяч за тиждень", – сказала Маляр.

Приблизно це півмільйона боєприпасів, використаних росіянами за тиждень. Минулого тижня – близько 400 тисяч.

"Це означає, що вони намагаються цим суцільним артилерійським і мінометним вогнем зупинити наші війська", – сказала Маляр.

За даними Міноборони, на півдні ЗСУ подекуди вже прорвали першу лінію оборони РФ й зараз постають перед певними труднощами на наступній, проміжній.

Сили оборони України ведуть наступальні операції на Мелітопольському і Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби уразили два пункти управління російських окупантів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Також ракетні війська та артилерія вдарили по району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки росіян, п'ятьох артилерійських засобах на вогневих позиціях та одній радіолокаційній станції ворога.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни посилили артобстріли ЗСУ. Маляр назвала "шалені цифри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі