субота, 14 жовтня 2023 19:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни "отримали по зубах" на чотирьох напрямках: Генштаб про найгарячіші ділянки фронту

Росіяни "отримали по зубах" на чотирьох напрямках: Генштаб про найгарячіші ділянки фронту
Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 43 бойових зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 14 жовтня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уражено пункт управління та два артилерійських засоби противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські атаки на Авдіївку провалилися - ISW

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили п'ять атак окупантів в районах Синьківки та Іванівки Харківської області.

На Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили вісім атак ворога в районі Авдіївки та ще сім атак поблизу Тоненького та Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили 10 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник п'ять разів намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

На Лиманському, Бахмутському, Шахтарському та Херсонському напрямках ворог обстріляв ряд населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

Протягом доби ворог завдав два ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 47 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках знову суттєво загострилась.

Російські загарбники після завданих їм втрат за два місяці відновилися та розпочали активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Наразі там тривають важкі бої.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни "отримали по зубах" на чотирьох напрямках: Генштаб про найгарячіші ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі