понеділок, 12 грудня 2022 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готують свою воєнну базу в діючій школі Мелітополя ‒ ЗМІ

Росіяни готують свою воєнну базу в діючій школі Мелітополя ‒ ЗМІ
Місцеві жителі повідомляють, що загарбники перетворюють школу в Мелітополі на військову базу. Фото: ria-m.tv

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі загарбники готують свою воєнну базу просто в діючій школі.

Йдеться про ЗОШ №7, куди школярі щодня ходять на заняття, повідомляє РІА-Мелітополь.

Батьки там помічають "дивні рухи" окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму окупанти набирають охочих на роботу в Мелітополі: умови обіцяють "казкові"

"На задній двір навчального закладу з боку, де розміщуються молодші класи та спортзал, заїжджають КамАЗи і військові Росії розвантажують піддони. Наступного дня на цей же двір заїхали три білі фури з російськими номерами і теж готувалися до розвантаження. До цього учні школи зауважували, що вранці у туалеті біля раковини хтось постійно забуває зубні щітки та пасти. Складається враження, що у школі хтось живе", ‒ йдеться у повідомленні.

Не виключають, що піддони потрібні для того, щоб облаштувати нари для чергової партії мобілізованих. Крім того, російські військові використовують їх для розміщення боєкомплекту.

"Тактику розміщення своїх схронів у школах та лікарнях окупанти застосовують і у сусідніх із Мелітополем містах. Так, у Пологівській лікарні 30 листопада була "бавовна". Після цього рашисти вивезли склад БК, який вони розташували прямо в медзакладі у підвальному приміщенні. Досі під казарми рашисти використовували школи, де діти не мали занять. Серед них ліцей №5, школи №14 та №22", ‒ повідомляє видання.

На Запоріжжі Збройні сили України поцілили у позиції окупантів, які з зенітно-ракетних комплексів обстрілювали населені пункти області. Операцію захисники готували впродовж місяця. Про це повідомили розвідники Сил спеціальних операцій підрозділу "Бандерлоги" у Запорізькій області.

У мережі поширили нове відео з наслідками потужної "бавовни" на базі російських загарбників у Мелітополі ввечері 10 грудня. Вибухи, що лунали в Мелітополі ввечері 10 грудня, були спричинені "бавовною" в ресторані бази відпочинку "Привал охотника". В ньому російські окупанти святкували день народження гауляйтера Запоріжжя Євгена Балицького.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують свою воєнну базу в діючій школі Мелітополя ‒ ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі