неділя, 11 грудня 2022 15:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибухало кілька годин: ЗСУ на Запоріжжі завершили операцію, яку готували місяць

Вибухало кілька годин: ЗСУ на Запоріжжі завершили операцію, яку готували місяць
У Бердянському районі Сили оборони України вирахували і "накрили" локацію окупантів, де ті перезаряджали ЗРК С-300. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Запоріжжі Збройні сили України поцілили у позиції окупантів, які з зенітно-ракетних комплексів обстрілювали населені пункти області.

Операцію захисники готували впродовж місяця. Про це повідомили розвідники Сил спеціальних операцій підрозділу "Бандерлоги" у Запорізькій області.

За словами бійців, у Бердянському районі вони вирахували місце, де окупанти за допомогою кранів перезаряджали ЗРК з ракетами С-300.

Місце окупанти час від часу змінювали, але 10 грудні розвідники "запеленгували" росіян, які налаштувалися перезаряджати ЗРК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мелітополі прилетіло в ресторан, де святкували день народження колаборанта Балицького

"Вчора чітко вирахували час, коли там були крани, ракети, і йшла зарядка одного з комплексів. Арта отримала чіткі координати від розвідників і завдала дуже влучні удари. Горіло, вибухало і детонувало дві години", – розповів розвідник з "Бандерлогів".

За попередніми даними української розвідки, знищено сім ворожих ЗРК, ракети до них та до 30 окупантів.

Російська армія насамперед планує окупувати Луганську та Донецьку області. Після чого загарбники можуть націлитися на захоплення всієї Запорізької області. Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

З початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили й не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

Запоріжжя й область постійно обстрілюють росіяни. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення в місті й області.

Зараз ви читаєте новину «Вибухало кілька годин: ЗСУ на Запоріжжі завершили операцію, яку готували місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі