неділя, 27 жовтня 2024 19:05

У ЗСУ відреагували на заяву про окупацію Левадного у Запорізькій області
3

У мережі з'явилася інформація про захоплення росіянами села Левадне в Запорізькій області.

Сили оборони України підтвердили, що ворог просувається в цьому напрямку. Про це розповів речник Сил оборони півдня України Влад Волошин в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

27 жовтня сервіс DeepState повідомив про окупацію населеного пункту Левадне російською армією. Це село розташоване неподалік адміністративного кордону з Донецькою областю.

У ЗСУ відреагували на заяву про окупацію Левадного у Запорізькій області
Фото: deepstatemap.live
У ЗСУ відреагували на заяву про окупацію Левадного у Запорізькій області
У ЗСУ відреагували на заяву про окупацію Левадного у Запорізькій області

Українські військові підтверджують просування військ РФ на цій ділянці фронту.

"Дійсно, на тій ділянці лінії бойового зіткнення після Вугледару ворог наростив певні зусилля. Провів перегрупування і провів масовані штурмові дії, внаслідок чого мав частковий успіх, тобто вклинився в нашу оборону на глибину приблизно взводного опорного пункту", - зазначив речник.

Він додав, що наразі тривають заходи з відновлення позицій та стабілізації обстановки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Запорізькій АЕС критично загострилась

Речник Сил оборони півдня зазначив, що не варто поспішати з визначенням Левадного як населеного пункту, підкресливши, що це насправді польовий стан.

"Це простий польовий стан, який знаходився в низині, і захищати його, проводити там оборонні дії трохи складно. Наразі всі командні висоти, які є цій ділянці бойового зіткнення, під контролем ЗСУ, і триває оборонна операція щодо відновлення положення", - зауважив Волошин.

У російського диктатора Володимира Путіна, ймовірно, виникла ідея розпочати наступ на Запоріжжя.

"Саме на цьому напрямку ми розуміємо з планів ворога, що у них є бажання просуватися у бік Запоріжжя на підкріплення того угрупування, яке з того боку воює. Можливо, це я кажу свою думку, у Путіна з'явилася брєдова ідея почати якісь наступально-штурмові дії в напрямку Запоріжжя, щоб на майбутніх перемовинах мати більше козирів", - сказав Цехоцький.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ відреагували на заяву про окупацію Левадного у Запорізькій області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі