четвер, 11 липня 2024 17:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни атакують вздовж майже усієї лінії фронту і хочуть просунутися углиб України - Генштаб

Росіяни атакують вздовж майже усієї лінії фронту і хочуть просунутися углиб України - Генштаб
Робота української артилерії. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська атакують уздовж майже всієї лінії фронту.

Підрозділи Сил оборони України мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території України, завдають окупантам вогневого ураження і виснажують ворога по всій лінії фронту. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку доби кількість ворожих наступальних та штурмових дій зросла до 62.

Найбільше боєзіткнень фіксується на Покровському напрямку. Тут, а також на Харківському напрямку, окупанти активно завдають авіаударів.

На Покровському напрямку кількість ворожих атак зросла до 24. Окупанти, концентруються у районах Новоолександрівки і Прогреса, намагаються протиснути нашу оборону на напрямку за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації, яка била по районах семи населених пунктів.

Українські воїни міцно тримають зайняті рубежі і завдають ворогу відчутних втрат, повідомив Генштаб.

На Харківському напрямку росіяни провалили три штурмові дії у районах Вовчанська і Глибокого. Ворог завдав сьогодні 14 авіаударів - скинув 28 керованих авіабомб. Постраждали райони восьми населених пунктів. Серед них Вовчанськ, Липці і Стариця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хотів швидко окупувати Харків, поки США затримували допомогу для України - Зеленський

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили два ворожих штурми. Ще два ворожих штурми тривають біля Берестового.

Окупанти бомбардували п'ятьма КАБами райони Куп'янська і Глушківки.

На Лиманському напрямку, поблизу Макіївки і Невського, ворог здійснив п'ять атак, дві з яких ще тривають. Росіяни вдарили некерованими авіаракетами біля Новоєгорівки.

На Сіверському напрямку російський агресор штурмує неподалік Роздолівки і Верхньокам'янського. Кількість боєзіткнень зросла до трьох. Триває одне боєзіткнення.

На Краматорському напрямку відбулось три бойових зіткнення. Ворог, за підтримки штурмової авіації, атакує Часів Яр та Іванівське. Бій триває.

На Торецькому напрямку ворог здійснив чотири атаки біля Північного і Торецька. Точаться бої. Наші воїни відбили ворожий штурм неподалік Залізного.

На Курахівському - кількість боєзіткнень збільшилась до шести. Всі атаки ворога біля Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки і Парасковіївки відбито.

На Времівському напрямку росіяни провалили чотири наступальних дії неподалік Водяного, Костянтинівки та Урожайного. Біля Урожайного окупанти били по наших позиціях з озброєння вертольотів Ка-52.

На Оріхівському напрямку ворог атакував у бік Гуляйполя. Успіху не мав.

На Придніпровському напрямку бомбардувань зазнали Тягинка і Токарівка.

"Доєднуйтесь до Сил оборони. Переможемо разом. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб ЗСУ.

За 867 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 555 620 осіб, 15 715 броньованих машин, 8182 танка, 361 літак, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Минулої неділі у Донецькій області українські воїни-зенітники збили літак окупантів Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни атакують вздовж майже усієї лінії фронту і хочуть просунутися углиб України - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі