середа, 10 липня 2024 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хотів швидко окупувати Харків, поки США затримували допомогу для України - Зеленський

Російський диктатор Володимир Путін хотів швидко окупувати Харків, поки була затримка допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні, повідомляє Gazeta.ua.

Автор: president.gov.ua
  Президент України Володимир Зеленський у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні
Президент України Володимир Зеленський у Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана у Вашингтоні

Із моменту рішення до моменту, коли спорядження надходить до бригад, потрібно багато часу. І Путін хотів цим скористатися, сказав Зеленський.

"Він (Путін. - Gazeta.ua) хотів використати цю паузу у понад півроку у Конгресі з цим рішенням, тому він хотів окупувати швидко Харків, де живе півтора мільйони зараз. Дуже близько до кордону. І вони (люди. - Gazeta.ua.) живуть, а по ним б'ють кожного дня, тому що хочуть спровокувати хаос і змусити людей втекти. Це для нього ціль. Він зробив це на самому початку війни, він намагався зробити це зі столицею, але люди були міцними і тому ми зберегли нашу столицю, і я думаю нашу країну", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО анонсували додатковий пакет допомоги для України

"Ми втратили деякі селища вздовж нашого кордону, але дякувати Богу ми забрали людей, зберегли їх. Всіх людей, різних категорій, пенсіонерів. Різних людей, тому що він (Путін. - Gazeta.ua) не дивиться по кому б'є. Ви бачили, йому не важливо кого вбити - солдата, людину, цивільного. Тому ми забрали людей із цих селищ і в нього не було успіху. Дякувати Богу, допомога та звісно наші солдати, насамперед наші герої, вони зупинили їх. Він втратив дуже багатьох людей. Ми говоримо про тисячі людей. Для нього це була дуже висока ціна цієї операції", - заявив Зеленський.

Також президент сказав, що 14 українських бригад досі достатньо не спорядженні.

"У нас є 14 бригад, які досі достатньо не спорядженні, тому ми їх не використовуємо. Але я сподіваюся, що все надійде, особливо після саміту НАТО. У нас будуть додаткові пакети з ППО тощо", - заявив глава держави.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

Російській армії не вдалося реалізувати Харківську операцію. Сили оборони України стримують і знищують російські підрозділи. Харківський напрямок посилено, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Путін хотів швидко окупувати Харків, поки США затримували допомогу для України - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі