неділя, 14 липня 2024 07:05

Росіяни атакували Вінницю ракетами: як це було
6

Трьома ракетами атакували окупанти Вінницю вранці 14 липня 2022-го. Загинули 27 людей, а 202 – отримали поранення.

Росіяни ударили по місту "Калібрами", які випустили з підводного човна у Чорному морі. Влучили у будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів також постраждали Будинок офіцерів, Будинок побуту "Ювілейний" та житлові будівлі.

"Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та вбиті, серед них маленька дитина. Щодня Росія знищує мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети на цивільні об'єкти. Де немає нічого воєнного. Що це як не відкритий теракт? Країна вбивць. Країна терористів", - висловився про удар по місту президент України Володимир Зеленський.

14 липня 2022-го росіяни ударили ракетами по Віниці
Фото: Dsns.gov.ua
14 липня 2022-го росіяни ударили ракетами по Віниці
14 липня 2022-го росіяни ударили ракетами по Віниці
14 липня 2022-го росіяни ударили ракетами по Віниці
14 липня 2022-го росіяни ударили ракетами по Віниці

У Росії наступного дня визнали атаку на Вінницю. Але при цьому заявили, що нібито били виключно по Будинку офіцерів, де нібито проходила "нарада командування українських ВПС" з представниками іноземних постачальників озброєнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог скинув майже сотню КАБів: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Українські журналісти писали, що наказ ударити по Вінниці віддав російський офіцер Анатолій Варочкін. Командував атакою з підводного човна капітан Станіслав Ржицький. Він був застрелений у Краснодарі.

8 липня російські війська здійснили повітряну атаку різними видами ракет по Україні і столиці. Внаслідок ворожої атаки були руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури у семи районах Києва.

У Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня "Охматдит".Є велика ймовірність, що Росія цілеспрямовано атакувала дитячу лікарню "Охматдит", заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни атакували Вінницю ракетами: як це було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі