неділя, 14 січня 2024 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія завдала по Україні майже сотню авіаударів: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Росія завдала по Україні майже сотню авіаударів: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби на фронті відбулося 61 бойове зіткнення.

Ворог завдав 32 ракетні та 91 авіаційний удар, здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 14 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Авіаційних ударів зазнали 22 населені пункти Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем противника опинилися понад 120 населених пунктів.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили чотири атаки ворога біля Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку українськими захисниками відбито чотири атаки окупантів в районах Макіївки Луганської області та Тернів Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія створює підрозділи для дій в українському тилу - ISW

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили дві атаки противника поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 5 атак противника в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 15 атак біля Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку українські підрозділи продовжують стримувати ворога поблизу Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 17 атак.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника південніше Пречистівки, західніше Старомайорського та південніше Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили дві атаки окупантів в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив п'ять безуспішних штурмових дії на позиції українських захисників. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено сім крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев'ять артилерійських засобів, чотири засоби протиповітряної оборони, склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Російські загарбники досягли незначного успіху на північний захід від Авдіївки.

Сили РФ, зокрема, дещо просунулися на схід від Авдіївського коксохімічного заводу. Українські війська контратакують на цьому напрямку. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росія завдала по Україні майже сотню авіаударів: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі