субота, 13 січня 2024 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники незначно просунулись біля Авдіївки - ISW

Загарбники незначно просунулись біля Авдіївки - ISW
У районі Авдіївки тривають важкі бої. Фото: glavcom.ua

Російські загарбники досягли незначного успіху на північний захід від Авдіївки.

Сили РФ, зокрема, дещо просунулися на схід від Авдіївського коксохімічного заводу. Українські війська контратакують на цьому напрямку. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено ще 700 окупантів: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

Російські "воєнкори" стверджували, що війська РФ просунулися поблизу водоочисних споруд у районі коксохімічного заводу, що загалом узгоджується з наявними геолокаційними записами. Однак аналітики поки не можуть підтвердити цю інформацію.

Російські та українські джерела повідомляли про продовження бойових дій на північний захід від Авдіївки біля Новобахмутівки, Очеретиного, Степового.

А командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ Олександр Тарнавський заявив про високі втрати серед іноземців та мігрантів, які воюють у лавах російських військ на Таврійському напрямку через погане навчання.

Минулої доби російські загарбники найактивніше атакували в районах Мар'їнки та Авдіївки Донецької області. Загалом на фронті відбулося 89 бойових зіткнень.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки загарбників біля Авдіївки та ще 17 атак неподалік Первомайського та Невельського.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники незначно просунулись біля Авдіївки - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі