субота, 13 січня 2024 08:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники найактивніше атакували біля Мар'їнки та Авдіївки - Генштаб

Загарбники найактивніше атакували біля Мар'їнки та Авдіївки - Генштаб
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські загарбники найактивніше атакували в районах Мар'їнки та Авдіївки Донецької області.

Загалом на фронті відбулося 89 бойових зіткнень. Про це вранці 13 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом доби ворог завдав сімох ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 14 населених пунктів. Під артилерійським вогнем ворога опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили дев'ять атак ворога біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області. На Лиманському напрямку українськими захисниками відбито шість атак окупантів в районах Макіївки Луганської області та Григорівки, Веселого Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено ще 700 окупантів: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

На Бахмутському напрямку воїни ЗСУ відбили п'ять атак противника поблизу Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили чотири атаки загарбників біля Авдіївки та ще 17 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області", - повідомляє Генштаб.

На Мар'їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 26 атак. На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки противника південніше Золотої Ниви та західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили вісім атак окупантів західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив дев'ять безуспішних штурмових дій. Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 21 району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, артилерійському засобу. А також двох засобах протиповітряної оборони, складу боєприпасів та радіолокаційній станції противника.

Російські загарбники вранці 13 січня масовано атакували Україну ракетами різних типів. У тому числі повідомляли про пуски гіперзвукових ракет "Кинджал".

Повітряна тривога тривала у всіх регіонах України. Фіксували, зокрема, пуски ракет типу Х-101/555/55 із шести бомбардувальників Ту-95МС.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники найактивніше атакували біля Мар'їнки та Авдіївки - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі