понеділок, 20 березня 2023 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія завдала 13 авіаударів: що минулої доби відбувалось на основних напрямках фронту

Росія завдала 13 авіаударів: що минулої доби відбувалось на основних напрямках фронту
Російські загарбники продовжують обстрілювати українські міста і села з важкої артилерії. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники минулої доби продовжували застосовувати тактику терору проти цивільного населення України.

Ворог обстрілював населені пункти, об'єкти критичної інфраструктури. Противник повністю ігнорує закони і звичаї війни. Про це вранці 20 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, Росія завдала шістьох ракетних та 13 авіаційних ударів, здійснила 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької та Запорізької областей.

"Є загиблі та поранені мирні жителі, пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури. Високою залишається вірогідність ударів по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анонсований весняний наступ росіян наближається до кульмінації – ISW

На Сіверському та Слобожанському напрямках протягом доби ворог здійснив обстріли районів 22 населених пунктів Чернігівщини, Сумщини та Харківщини. Безуспішно росіяни намагались наступати на Куп'янському та Лиманському напрямках. Бої, зокрема, точилися біля Новоселівського, Кремінної та Білогорівки. Ворог обстріляв райони Веселого, Куп'янська, Крохмального, Піщаного та Берестового Харківської області. А також Новоселівського, Невського, Білогорівки, Сіверська і Спірного на Луганщині.

Запеклі бої тривають на Бахмутському напрямку. Там під російським вогнем було дев'ять населених пунктів.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Кам'янки, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Бердичів та Мар'їнки. Ворожих обстрілів зазнали 16 населених пунктів.

Російська Федерація продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках.

Протягом минулої доби наші воїни відбили 69 атак противника на зазначених напрямках, повідомив уранці 20 березня Генеральний штаб Збройних сил України

Зараз ви читаєте новину «Росія завдала 13 авіаударів: що минулої доби відбувалось на основних напрямках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі