середа, 26 липня 2023 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випустила сьогодні по Україні 40 ракет. ЗСУ збили 36

Росія випустила сьогодні по Україні 40 ракет. ЗСУ збили 36
Уламки збитої російської ракети. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Протиповітряна оборона збила сьогодні 36 російських ракет.

Знищили три крилаті російські ракети "Калібр" і 33 крилаті ракети Х-101/Х-555. Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних сил України.

"Щодо наслідків пусків Х-47 "Кинджал" інформація уточнюється", ‒ сказали.

Близько 17.00 години ворог атакував з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Росіяни випустили 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Ракети заходили у повітряний простір України з південно-східного напрямку, йшли на Захід, постійно змінюючи напрямок польоту.

"По маршруту слідування ракет працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України", ‒ розповіли захисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська зброя для України не закінчиться ніколи – США

Близько 19.00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 "Кинджал" у напрямку Хмельницької області.

Протиповітряна оборона збила російські крилаті ракети над Київською і Харківською областями та Дніпром. Росіяни запустили ракети з Каспію, які зайшли в Україну з південного сходу й кінцевою ціллю мали Старокостянтинів на Хмельниччині, повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Росія випустила сьогодні по Україні 40 ракет. ЗСУ збили 36». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі