субота, 15 жовтня 2022 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія стягує на фронт гармати середини минулого століття

Росія стягує на фронт гармати середини минулого століття
Помічено перекидання в зону бойових дій російських законсервованих гармат С-60. Фото: скріншот

Російській армії, очевидно, бракує сучасного озброєння. На фронт уже стягують застарілі зразки.

Помітили перекидання в зону бойових дій законсервованих гармат. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

У Telegram СтратКом оприлюднив відео перевезення гармати на фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає війська на територію Білорусі ‒ прийшли перші ешелони

"Чергова партія доісторичного лайна, яке кацапи тягнуть на фронт. Це зенітні установки С-60, розроблені в 1940-х минулого століття", ‒ ідеться в повідомленні.

Проєктування 57-мм автоматичної зенітної гармати розпочали 1944 року. Дослідний зразок випробували наприкінці 1946-го на Донгузькому полігоні. Виявлені недоліки усунули. Гармату прийняли на озброєння Радянської армії в січні 1950 року під назвою "57-мм зенітна автоматична гармата АЗП-57". Тоді ж почалося її серійне виробництво.

У сухопутних військах СРСР гармату застосовували до кінця 1980-х, особливо активно ‒ у період війни в Афганістані.

У Російської Федерації виникли проблеми з виробництвом і ремонтом танків, літаків, підводних човнів та іншої техніки. Міжнародні санкції позбавили російський військово-промисловий комплекс можливості виробляти й обслуговувати критично важливе для операцій в Україні озброєння. У Росії закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для її ВПК, стверджує заступник міністра фінансів Сполучених Штатів Америки Воллі Адейомо.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 15 жовтня становлять 64,7 тис. осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 400 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія стягує на фронт гармати середини минулого століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі