четвер, 05 січня 2023 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розміщує в Криму війська радіаційного захисту ‒ ЦНС

 

У тимчасово окупованому Криму зафіксовано розміщення техніки й військ радіаційного, хімічного й біологічного захисту РФ.

Загарбники розмістили війська на заводі "Кримський титан" в Армянську, повідомляє Центр національного спротиву.

Поки невідомо, чим обґрунтовано перебування цих підрозділів на захопленому підприємстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза ядерного удару Росії ‒ в ГУР зробили заяву

"Це може бути навчання чи вимоги командування окупаційних військ. Проте Центр національного спротиву закликає мешканців Армянська тимчасово утриматися від прогулянок на відкритому повітрі", ‒ ідеться у повідомленні.

У Центрі національного спротиву також зауважують, що перебування військових на об'єктах хімічної промисловості є порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

"Росіяни не вперше нехтують відповідними нормами. Вони розміщують військових на ЗАЕС. А також на цивільних об'єктах: у школах, дитсадках і лікарнях", ‒ наголошують у ЦНС.

Росія могла розмістити ядерну зброю в окупованому Криму й у Білорусі. Ці території РФ може розглядати як плацдарм для ядерних провокацій проти України, сказав представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу Freeдом.

У Криму, поблизу смт Нижньогірське у ніч на 5 січня пролунали потужні вибухи. Місцеві пабліки окупантів повідомляли про роботу ППО. Кажуть, що збивали українські дрони. Також публікують відео одного з "прильотів".

Зараз ви читаєте новину «Росія розміщує в Криму війська радіаційного захисту ‒ ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі