четвер, 05 січня 2023 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія використає Крим для ядерних провокацій – розвідка

Росія використає Крим для ядерних провокацій – розвідка
Росія може готуватися до ядерних провокацій. Фото: unsplash.com

Росія могла розмістити ядерну зброю в окупованому Криму й у Білорусі.

Ці території РФ може розглядати як плацдарм для ядерних провокацій проти України, сказав представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу Freeдом.

Застосування ядерної зброї чи то з території захопленого Криму, чи то з Білорусі стане останнім кроком для чинного в РФ режиму і самої країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза ядерного удару Росії ‒ в ГУР зробили заяву

"Коли йдеться про загрозу ядерної зброї з боку Росії, ми повинні розуміти, що ця загроза лише наблизить кінець сучасної Росії. Так, є інформація, що окупований Крим та територія Білорусі Путіним розглядаються для проведення таких провокацій. Все це відстежується, розвіддані є, тож несподіванки буде", – заявив представник розвідки.

Не треба боятися розвалу Росії, такі зміни підуть на користь усьому світу, переконаний очільник української розвідки Кирило Буданов.

Він назвав російського президента Володимира Путіна "посміховиськом для всіх". РФ більше не є військовою загрозою для світу. Її армія практично повністю залучена до захисту окупованих територій, "і це ненадовго". Залишається лише проблема з ядерним арсеналом. Це може привести "весь світ до усвідомлення необхідності денуклеаризації Росії або, принаймні, міжнародного нагляду за її ядерним арсеналом".

Зараз ви читаєте новину «Росія використає Крим для ядерних провокацій – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі