понеділок, 01 січня 2024 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія повністю знищила музей Шухевича на Львівщині
22

Музей Шухевича на Білогорщі знищено повністю
Фото: ДСНС

На Львівщині росіяни повністю знищили 1 січня музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі.

Пожежа сталася внаслідок падіння уламків безпілотника, який атакував регіон, повідомив у понеділок голова Львівської обласної військової (державної) адміністрації Максим Козицький.

"Такий вигляд має музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі зараз. Нехай росіяни не сприймають це як успіх. Бо сенс життя Романа Шухевича - боротьба за Україну - продовжує жити у діях тисяч українців. Цього ніколи не вдасться знищити. Ворог поплатиться за все", - сказано в повідомленні.

Музей було відкрито у 2001 році в будинку, де загинув головний командир УПА Шухевич, а також знаходилася його штаб-квартира. Саме тут відбувався останній бій командира.

Музей містив багато артефактів та важливих речей. Зокрема при його реставрації у дерев'яній стіні була знайдена куля від пістолета "Вальтер". Окрім того, саме місце та цей будинок мали історичне значення. Сходи, криївка, житлова кімната були головними меморіальними об'єктами музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки нічної атаки по Львову та Дублянах

"За попередньою інформацією наш регіон атакували 10 "Шахедів". Без жертв. У Дублянах ударною хвилею вибито вікна в гуртожитках, лікарні, каплиці та будинках. Загалом понад 60 вікон. Також в навчальних корпусах аграрного університет знищено понад 600 метрів квадратних покрівлі та перекриття. Сьогодні там на місці проведемо виїзну комісію з надзвичайних ситуацій. Музей Шухевича на Білогорщі знищено повністю. Також на Білогорщі постраждало кілька приватних будівель - повилітали вікна та двері", - написав мер Львова Андрій Садовий.

В день народження Степана Бандери росіяни повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі.

Цієї ночі ворог поцілив у два об'єкти національної памʼяті у Львові: в університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера та у музей Романа Шухевича на Білогорщі, написав мер Львова Андрій Садовий.

Зараз ви читаєте новину «Росія повністю знищила музей Шухевича на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі