неділя, 26 лютого 2023 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія потужно вдарила по Нікопольщині ‒ показали наслідки
4

Вночі проти 26 лютого російські загарбники вкотре обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини.

Зафіксовано 17 ворожих обстрілів. Агресор накрив вогнем Нікополь, Марганецьку та Мирівську громади. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, люди не постраждали, але є руйнування.

Російські загарбники обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA
Російські загарбники обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини
Російські загарбники обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини
Російські загарбники обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники стріляють на всій лінії фронту ‒ оперативні дані Генштабу

"У Нікополі пошкоджені три приватні житлові будинки. В одному з них горів дах, вогонь рятувальники вже приборкали. А ще у місті понівечені дві багатоповерхівки, ресторан, газопровід та лінія електропередач", ‒ зазначив Лисак.

У Марганці пошкоджено приватне підприємство, коледж, багатоквартирний будинок та декілька нежитлових будівель. Обстеження територій триває. Масштаби руйнувань уточнюються.

"Росіяни хочуть нас залякати. Терором цивільних людей. Руйнуванням критичної інфраструктури. Ганебними методами. Вони не розуміють одного: українці ніколи не стануть рабами. Вільних та сильних духом не зламати. Тримаймося. Єднаймося. Не падаймо духом. Перемога близько", ‒ наголосив Лисак.

Минулої доби, 25 лютого, Росія завдала 14 ракетних та 19 авіаційних ударів по Україні. Здійснила 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали мирні люди, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 лютого.

На ранок 26 лютого окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках на сході. Минулої доби, 25 лютого, українські захисники відбили 71 атаку противника на цих напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Росія потужно вдарила по Нікопольщині ‒ показали наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі