четвер, 31 березня 2022 05:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія почала атакувати Україну з аеродрому Бресту - Денисенко

Росія почала атакувати Україну з аеродрому Бресту - Денисенко
Для війни проти України Росія використовує територію Білорусі. Фото: ARMFLOT.RU

Росія почала використовувати аеропорт білоруського Бреста для обстрілу України.

Також там по облсті заміновані дороги, повідомив радника міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі інформаційного марафону.

"Наступ з Білорусі вже фактично йде, тільки не білоруської армії. Більше того, росіяни почали використовувати Брестський аеропорт, з якого розпочинаються обстріли наших територій", – розповів Денисенко.

За його словами, Олександр Лукашенко не готовий вводити на територію України сухопутні війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опромінених російських терористів із Чорнобиля возять в Білорусь

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі "Еспресо.Захід" розповів, що днями звідти активізували вильоти літаків на українську територію. Раніше такого не спостерігали.

"Окупанти мають чимало літаків, з яких вони завдають ударів. До речі, бувало, на Львівщину злітали з Каспійського моря. Таким чином вони атакували Яворівський полігон. А два чи три дні тому вильоти літаків активізувалися з аеродрому у Бресті. Досі активності звідти не було", - розповів Ігнат.

Білорусь можна розглядати як країну-агресора по відношенні до України. Підставою є надання республікою свого повітряного простору й території військам Російської Федерації для нанесення ударів по Україні. Про це заявив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала атакувати Україну з аеродрому Бресту - Денисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі