середа, 30 березня 2022 19:52

Білорусь можна розглядати як країну-агресора - Генштаб

Білорусь можна розглядати як країну-агресора - Генштаб
У Генштабі повідомляють, що Росія частково відводить окремі підрозділи збройних сил з Київської та Чернігівської областей. Фото: Генштаб

Білорусь можна розглядати як країну-агресора по відношенні до України. Підставою є надання республікою свого повітряного простору й території військам Російської Федерації для нанесення ударів по Україні.

Про це повідомляє Генштаб.

"Самопроголошене керівництво республіки Білорусь продовжує заперечувати участь у війні проти України, надаючи території для розміщення підрозділів збройних сил РФ, аеродромну та транспортну мережі, а також запуску крилатих і балістичних ракет", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до міжнародних правових актів, країна, яка надає свій повітряний простір, територію для завдавання ударів по третій країні, може розглядатися як агресор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку досі гасять пожежу після обстрілу з Білорусі

Також Білорусь надає російським військам можливість користуватися лікарнями. Протягом 29 березня до Наровля Гомельської області з України прибула велика кількість російських терористів з пораненнями.

У Генштабі повідомляють, що Росія частково відводить окремі підрозділи збройних сил із Київської та Чернігівської областей.

Найімовірніше, росіяни тимчасово відмовилися від завдання заблокувати Київ. Ворог перегруповується та зосереджує зусилля на проведенні наступу у східній операційній зоні. Про це повідомив Генштаб 30 березня.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь можна розглядати як країну-агресора - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі