середа, 30 березня 2022 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни відмовилися від завдання заблокувати Київ - Генштаб

Росіяни відмовилися від завдання заблокувати Київ - Генштаб
Київ блокувати окупанти поки що відмовилися. Натомість зосередили свої сили на Донецькому та Таврійському напрямках. Фото: УНІАН

Найімовірніше, росіяни тимчасово відмовилися від завдання заблокувати Київ. Ворог перегруповується та зосереджує зусилля на проведенні наступальної операції у Східній операційній зоні.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 30 березня.

"Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Зазнав значних втрат та, ймовірно, тимчасово відмовився від виконання завдання щодо блокування Києва. Нарощує систему матеріально-технічного та тилового забезпечення військ на Донецькому та Таврійському напрямках", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головним для РФ залишається Київ, решта - це окозамилювання - МВС

Військове командування ворога продовжує направляти військовослужбовців з частин забезпечення, зокрема з навчальних закладів в Україну, зазначило командування.

Наголошується, особовий склад противника деморалізований та має низьку мотивацію до участі у війні.

"За наявною інформацією, спроби російського військового командування мобілізувати "добровольців" не мають підтримки населення. Зокрема, у Калінінградській області вдалося назбирати лише 17 так званих "добровольців", - додали в Генштабі.

Хоча "невелика кількість" російських військ відійшла від Києва, Росія все ще може готувати новий наступ. Кількість російських сил, що відходять від української столиці, "анітрохи не наближається до більшості", і Росія продовжує завдавати авіаударів по Києву.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовилися від завдання заблокувати Київ - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі