середа, 08 листопада 2023 07:33

Російський корабель значно пошкоджено: в ISW проаналізували удар по Керчі

Російський корабель значно пошкоджено: в ISW проаналізували удар по Керчі
У тимчасово окупованому Криму значно пошкоджено російський корабель. Фото: скріншот

Внаслідок українського удару по Керчі в тимчасово окупованому Криму 4 листопада зазнав значних пошкоджень корабель "Аскольд" Чорноморського флоту РФ.

Корабель міг нести ракети "Калібр". Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська перекидають бронетехніку на лівий берег Дніпра у Херсонській області - ISW

7 листопада російські та українські джерела опублікували фотографії, на яких видно значні пошкодження ракетоносного корабля проекту 22800 "Аскольд". Ці пошкодження ймовірно, виведуть його з ладу в осяжному майбутньому.

"ISW оцінює, що з червня 2023 року українські сили провели кампанію блокування російської військової інфраструктури в окупованому Криму, насамперед активів ЧФ, щоб знизити здатність російських військових використовувати півострів як плацдарм і тил для російських операцій на півдні України", - йдеться у повідомленні.

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби відбулося 45 бойових зіткнень. Про це вранці 8 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Російський корабель значно пошкоджено: в ISW проаналізували удар по Керчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі