понеділок, 18 квітня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський генерал відмивав в Україні гроші через бізнес-партнера Киви
7

На Полтавщині викрили масштабне відмивання грошей російським генералом через бізнес-партнера екснардепа від ОПЗЖ Іллі Киви.

Під час розслідування справи щодо державної зради екснардепа Киви працівники Державного бюро розслідувань виявили майно російського генерала сумнівного походження, повідомила пресслужба відомства 18 квітня. Серед виявленого майна - готелі, ресторани, земельні ділянки тощо, через які генерал відмивав кошти в Україні.

"Нерухомість була оформлена на бізнес-партнерів ексдепутата – родичів російського генерал-майора, начальника Федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при Російському агентстві з боєприпасів Валерія Капашина", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киві повідомили про підозру у державній зраді

ДБР викрило відмивання коштів російським генералом
Фото: dbr.gov.ua
ДБР викрило відмивання коштів російським генералом
ДБР викрило відмивання коштів російським генералом
ДБР викрило відмивання коштів російським генералом
ДБР викрило відмивання коштів російським генералом

За даними ДБР, оборудки з необґрунтованими активами здійснювались через ланцюг підконтрольних комерційних структур, під виглядом ведення законної фінансово-господарської діяльності. Наразі перевіряється інформація щодо причетності родичів Капашина до цих оборудок, а також причетність до вказаного майна Киви.

Слідчі також з'ясовують, чи могли ці об'єкти використовуватися ворогом для фінансування підривної діяльності проти України. Плануються заходи для накладення арешту на виявлене майно.

За день до повномасштабного вторгнення Росії на територію України Кива записав відеопривітання з днем радянської армії.

10 березня суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання й обрав Киві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

12 березня слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Киви в міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «Російський генерал відмивав в Україні гроші через бізнес-партнера Киви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі