неділя, 01 січня 2023 18:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські загарбники розпочали мобілізацію в окупованому Криму

Російські загарбники розпочали мобілізацію в окупованому Криму
У тимчасово окупованому українському Криму тривають заходи мобілізації. Фото: Getty Images

З метою дестабілізації гуманітарної ситуації на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області та примушення місцевого населення до так званої добровільної евакуації російські окупаційні війська обстрілюють з мінометів Олешки, Голу Пристань, Плавні, а також дачні поселення між зазначеними населеними пунктами.

У тимчасово окупованому українському Криму тривають заходи мобілізації. Військові комісаріати розпочали перевірку списків осіб, які ще не брали участі в широкомасштабному вторгненні в Україну та підлягають призову за мобілізацією 2023 року, повідомив у суботу, 1 січня, Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжують наступати на Бахмутському напрямку і нести велики втрати: подробиці Генштабу

"Ворог продовжує використовувати цивільні заклади для потреб лікування озброєних російських загарбників. Так, у місті Первомайськ Алчевського району Луганської області, в приміщені місцевої школи, окупанти розгорнули "польовий госпіталь" та лікують майже 100 військовослужбовців окупаційних військ", – ідеться в повідомленні.

Крім того, в приміщенні місцевого пологового будинку, облаштованому під військовий госпіталь, лікують понад 150 поранених найманців ПВК "Вагнер".

Українські війська не дозволяють російським терористам повернути втрачені позиції під Сватовим та Кремінною на Луганщині.

Зокрема, тривають бойові дії на півдні України, а росіяни повідомляють про атаку безпілотників у тимчасово окупованому Криму.

У Донецькій області 31 грудня російські війська продовжили наступальні операції в районі Бахмута. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили атаки росіян.

Зараз ви читаєте новину «Російські загарбники розпочали мобілізацію в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі