неділя, 01 січня 2023 18:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни продовжують наступати під Бахмутом: подробиці від Генштабу

Росіяни продовжують наступати під Бахмутом: подробиці від Генштабу
Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили та військової техніки противника. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, українська авіація завдала 13 ударів по районах противника, а наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили та військової техніки противника. Про це в неділю, 1 січня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Водночас, протягом доби противник завдав 35 авіаційних ударів, зокрема, застосував БпЛА Shahed-136, всі їх збили підрозділи Сил оборони України.

Також російські окупанти здійснили 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, й по дитячій лікарні міста Херсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вперше атакувала Україну з Каспію: що це означає

"Небезпека авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. Не ігноруйте сигналів повітряної тривоги", – попередили в командуванні.

Також Генштаб повідомив, що противник, який тільки за вчора втратив 760 осіб убитими, продовжує спроби наступальних дій на Бахмутському напрямку та намагається покращити тактичне положення підрозділів своїх військ на Куп'янському, Лиманському й Авдіївському напрямках.

"На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється, а на Херсонському – перегруповує війська", – додали в Генштабі.

Українські війська не дозволяють російським загарбникам повернути втрачені позиції під Сватовим та Кремінною на Луганщині.

Зокрема тривають бойові дії на півдні України, а росіяни повідомляють про атаку безпілотників у тимчасово окупованому Криму.

У Донецькій області 31 грудня російські війська продовжили наступальні операції в районі Бахмута. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили атаки росіян.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни продовжують наступати під Бахмутом: подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі