четвер, 30 березня 2023 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські військові могли привезти нову партію ракет до Білорусі

Російські військові могли привезти нову партію ракет до Білорусі
На аеродромі "Зябрівка" знаходяться російські військові, а також ЗРК С-300/400. Фото: t.me/Hajun_BY

З 25 по 30 березня 2023 року в аеропорт "Гомель" в Білорусь прилітали чотири важкі транспортні літаки Ан-124 "Руслан" ВКС РФ.

І вже сьогодні вранці у Гомельському районі було помічено колону військової техніки, що складається з п'яти сідельних тягачів (імовірно, "КамАЗ") без реєстраційних знаків, які могли перевозити по чотири ракети для ЗРК С-300/400. Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагаються влаштувати провокації з боку Білорусі: перехоплена розмова

"За повідомленнями очевидців, колона рухалася у складі ДАІ РБ у напрямку аеродрому "Зябрівка". Варто зазначити, що на аеродромі "Зябрівка" знаходяться російські військові, а також ЗРК С-300/400. Перевезення ракет для ЗРК С-300/400 у Гомельському районі фіксувалося нами і раніше", – йдеться у повідомленні.

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив про зведення сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Його будівництво нібито закінчиться 1 липня 2023 року. За словами диктатора, його білоруський колега Олександр Лукашенко "давно ставить питання про те, щоб розмістити на території Білорусі російську тактичну ядерну зброю".

У МЗС України зазначили, що заяви Росії про ядерну зброю на території Білорусі – чергова провокація злочинного путінського режиму.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки не бачить жодних ознак, які б вказували на те, що Росія готується застосувати ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові могли привезти нову партію ракет до Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі