понеділок, 08 серпня 2022 23:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські електрики влаштовують "диверсії", а буряти підриваються на мінах: що відбувається у Маріуполі

Російські електрики влаштовують "диверсії", а буряти підриваються на мінах: що відбувається у Маріуполі
Окупанти підірвалися на мінаха під час мародерства. Фото: t.me/andriyshTime

У тимчасово захопленому Маріуполі російські електрики спалили новий трансформатор у Кальміуському районі.

Минулого разу вони спалили трансформатор у червні. Весь район знову без світла, розповів радник мера Петро Андрющенко в Telegram.

"Окрім того, через дупорукість на вихідні подано струм у 350 вольт замість 220 по більшості районах. Наслідки – знешкоджена побутова техніка маріупольців там, де з'явилась електрика. Нема більш ефективних диверсантів, ніж російські будівельники. Погано, що від їх диверсій страждають маріупольці", – написав він.

За словами Андрющенка, показовий запуск газопостачання в Приморському районі закінчився зникненням газу, води та електрики через годину.

"Списку будівель для знесення так і не складено. Знесення проходить хаотично за відсутності спротиву мешканців. Все більше людей змушені або жити на вулиці, або вламуватись в пусті квартири", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти відправили "на підвал" колаборанта

Радник мера також розповів, що термінова ексгумація тіл "принесла несподівані результати". Через порушення могил частини тіл людей розтягали звірі по вулицях.

Окрім цього, в неділю пролунало три вибухи.

"Мінус два російських робочих бурята-підрядника і ще двоє в важкому стані. Влізли мародерити – нарвались на мінометні міни з часів оборони Маріуполя. Не жалко від слова зовсім. Маріуполь мститься", – розповів Андрющенко.

У Лівобережному районі 7 серпня в приватному секторі росіяни знову почали стрілянину з так званими "ДНРівцями".

"Цього разу не розподілили награбоване. За попередньою інформацією, один росіянин легкопоранений та за це п'ять "ДНРівців" заарештовано. Сподіваємось на швидку розправу російського військового недоправосуддя", – прокоментував він.

Російські війська вбили понад 22 тис. маріупольців, що вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Російські загарбники у вересні планують влаштувати показовий "суд" над захисниками України в тимчасово захопленому Маріуполі.

Маріупольська міська рада в Telegram виклала фото, як окупанти на сцені маріупольської камерної філармонії збирають тюремні клітки.

Зараз ви читаєте новину «Російські електрики влаштовують "диверсії", а буряти підриваються на мінах: що відбувається у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі