понеділок, 09 листопада 2020 13:21

Різника з Кривого Рогу за 10 днів до трагедії "ловила" поліція

Автор: facebook.com/NikolayKolesnyk
  У Кривому Розі чоловік зарізав 2-х людей та ще 8-х поранив, зокрема й 8-річного хлопчика
У Кривому Розі чоловік зарізав 2-х людей та ще 8-х поранив, зокрема й 8-річного хлопчика

Підозрюваного у масовій різанині в Кривому Розі бачили за кілька днів до трагедії в неадекватному стані.

Люди навіть зверталися із заявою до поліції. Про це у Facebook розповіла криворожанка Тетяна Карнаух. У кривавих подіях жінка звинувачує правоохоронців, бо вчасно не відреагували і не зупинили чоловіка, коли це можна було зробити.

"Ще 10 днів тому можна було зупинити цього "відморозка". 27 жовтня 2020 року, у мої двері подзвонили поліцейські, повідомили, що на даху мого гаража знаходиться невідома особа з ножем. Важко передати емоції, які я пережила в той момент, перебуваючи вдома сама з 3 дітьми. Але найстрашніше те, як наші "герої" правоохоронці діяли в той момент. Близько 18:30 люди, прогулюючись по Світанку, 20 квартал, почули крики жінки. Поспішили на допомогу і, налякавши невідомого чоловіка, побігли за ним. Він сховався на нашій вулиці, заліз на ялину біля мого двору. Чоловік, який проїжджав по нашій вулиці, чітко вказав, де саме він сидів. Патрульні приїхали, постояли і .... поїхали шукати потерпілу від нападу жінку. Незабаром повернулися і просили, так, саме просили, цього чоловіка злізти з ялини. Скориставшись бездіяльністю правоохоронців, він заліз на мій гараж, а незабаром стрибнув у двір", - розповідає Тетяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайшов до школи й просив здати в поліцію: нові подробиці про різника з Кривого Рогу

Жінка говорить, що за словами очевидців, поліція не вжила жодних заходів, аби затримати злочинця.

"Цей відморозок, сидячи на ялині, встиг покопатися у своєму рюкзаку, упустити додолу особисті речі: три новеньких прапорця, футболку, нижню білизну ...Поліція не оглянула дах гаража, особисті речі злочинця, прилеглі двори, як і не допитала очевидців, а люди понад годину перебували на місці. Сказали, що заяви немає від постраждалої, а значить нічого не робитимуть, і це не речові докази, а просто сміття, з яким ми можемо робити, що хочемо. Мабуть, наявності ножа в особи і загрози життю людей було мало", - розповідає Тетяна.

Вона повідомила, що чоловік пішов городами сусідів і зник, а вранці вона залишила скаргу на дії патрульних і викликала ще один наряд для оформлення заяви.

Автор: facebook.com/Татьяна Карнаух
  Підозрюваного у масовій  різанині в Кривому Розі   бачили за кілька днів до трагедії в неадекватному стані
Підозрюваного у масовій різанині в Кривому Розі бачили за кілька днів до трагедії в неадекватному стані

Свідки, які його сполохали в той вечір, з новин упізнали ніж і стверджують, що цей "одержимий Адам" дуже схожий на того чоловіка.

"Але ж можна було уникнути трагедії ще тоді, проявивши активність і сміливість, діючи за протоколом, а не чекати, коли він утече", - резюмувала Тетяна.

Різанина сталася 7 листопада близько 15:20. Невідомий убив серед вулиці сина й батька 31 і 60 років. Різником виявився 29-річний Тарас Усенко. Факту вбивств він не заперечував і прямо заявляв, що він "прийшов з пекла", "він Бог", що якийсь "голос" наказав йому вбити 15 осіб. Зі слів рідних, чоловік їздив на заробітки в Чехію. Торік він повернувся звідти іншою людиною. Став говорити про якихось демонів. Але поводився неагресивно.

Зараз ви читаєте новину «Різника з Кривого Рогу за 10 днів до трагедії "ловила" поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі