середа, 09 листопада 2022 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ з новою силою атакувала Харківщину: є жертви

РФ з новою силою атакувала Харківщину: є жертви
Мінна небезпека в Харківській області ще тривалий час залишатиметься однією з найбільших проблем. Фото: t.me/synegubov

Протягом доби російський ворог із артилерії та мінометів нещадно обстрілював прикордонні населені пункти Харківщини.

У Дворічанській громаді Куп'янського району горіло приватне домоволодіння, повідомив уранці 9 листопада голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram. Після 15:00 окупанти обстрілами пошкодили адміністративну будівлю у селищі Дворічна, горів дах приміщення.

"Вночі у Шевченківській громаді Куп'янського району внаслідок обстрілів горів сінник. Медики госпіталізували 42-річну жінку та 31-річного чоловіка внаслідок обстрілів у Дворічанській громаді. Місцеві отримали поранення та госпіталізовані до медустанови. Стан пацієнтів середньої важкості", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вгатили по двох районах Харківщини: спалахнула пожежа

Мінна небезпека в Харківській області ще тривалий час залишатиметься однією з найбільших проблем.

"Російські окупанти замінували абсолютно все. На жаль, протягом доби двоє працівників дорожньої служби 21 та 51 років загинули. Ще двоє чоловіків 55 та 34 років отримали поранення. Спецтехніка зачепила міну під час робіт в Чугуївському районі. Піротехнічні підрозділи протягом доби знешкодили 635 вибухонебезпечних предметів. Розмінування триває", – додав Синєгубов.

Бойові дії на території Харківщини тривають. З початку осені Збройні сили України звільнили 544 населені пункти області. На 20 жовтня в російській окупації лишається 1,8% території області – 32 населені пункти.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів, повідомили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «РФ з новою силою атакувала Харківщину: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі