пʼятниця, 25 березня 2022 17:35

РФ готується застосувати отруту проти українців - офіцерам видають антидоти

РФ готується застосувати отруту проти українців - офіцерам видають антидоти
З'явилися докази підготовки хіматаки на Україну. Фото: facebook.com/protydiyadezinformatsiyi.cpd

Ризик здійснення хімічної атаки російсько-окупаційних військ на Україну значно збільшився.

Щодня з'являється більше підтверджень, що РФ може застосувати отруйні речовини, передає Центр протидії дезінформації при РНБО.

Спеціалісті з InformNapalm зазначають, що у місцях, де ворог не може прорвати оборону, можуть застосувати зарин. Його використовують як бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія залишиться без прогнозів погоди. У Європі бояться хімічної атаки - Reuters

Зокрема, розвідка виявила, що 17 березня загарбники отримали ін'єкцію Pralidoxime - антидот фосфороорганічних сполук. Вже 20 березня командний склад ЗС РФ отримав ампули з атропіном, які є антидотом при хімотруєннях.

Крім того, пропаганда окупантів поширює фейки про "американські біолабораторії в Україні" та "витік патогенів" з них. Фосфорні боєприпаси російські військові вже використовували у Попасній, а також через обстріли росіян нещодавно стався витік аміаку на заводі Сумихімпром у Сумах.

Раніше Міністерство оборони Великої Британії заявило, що Росія може планувати застосувати хімічну або біологічну зброю в Україні. Це може статися для того, щоб інсценувати атаку на власні війська.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «РФ готується застосувати отруту проти українців - офіцерам видають антидоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі