понеділок, 31 жовтня 2022 13:48

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ для ударів по Україні використовує повітряний простір Молдови і провокує НАТО ‒ Ігнат

РФ для ударів по Україні використовує повітряний простір Молдови і провокує НАТО ‒ Ігнат
Одна з російських ракет 31 жовтня впала у Молдові. Фото: mai.gov.md

Для ударів по території України Росія вже неодноразово використовувала повітряний простір Молдови.

РФ також своїми безпілотниками провокує країни НАТО на кордоні з Румунією. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки мільйонів Росія сьогодні "вистріляла" по Україні: озвучили цифру

"Росіяни і з південного, і з північного напрямку атакують Україну. При чому використовують територію Молдови, її повітряний простір, для терористичних атак по Україну. Це треба показувати міжнародній спільноті, бо не вперше вони через Молдову б'ють по Україні", ‒ сказав Ігнат.

За його словами, були також зафіксовані неодноразові польоти російських безпілотників 5-10 км від румунського кордону.

"Тобто безпілотник оперативно-тактичного рівня провокує таким чином країни НАТО", ‒ наголосив Ігнат.

На півночі Молдови у населеному пункті Наславча Окницького району вранці 31 жовтня впала російська ракета. Ракета була збита українською системою ППО та впала на околиці населеного пункту поблизу кордону з Україною. Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ Молдови. Постраждалих немає, але у кількох будинках у Наславчі вибиті вікна.

Били російські окупанти по об'єктах енергетичної інфраструктури України з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Випустили понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська у Ростовській області Росії. 44 крилаті ракети знищила наша ППО, повідомили в Повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «РФ для ударів по Україні використовує повітряний простір Молдови і провокує НАТО ‒ Ігнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі