неділя, 09 жовтня 2022 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Радник глави МВС пояснив, чому Путін не зніме з посади Шойгу

Радник глави МВС пояснив, чому Путін не зніме з посади Шойгу
Російський диктатор Володимир Путін не позбавить посади міністра оборони Сергія Шойгу через страх посилити політичний вплив ФСБ. Фото: ТАСС

Російський диктатор Володимир Путін не позбавить посади міністра оборони Сергія Шойгу через страх посилити політичний вплив ФСБ.

Таку думку в ефірі "Радіо НВ" висловив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко. На його думку, саме тому Путін через провали в Україні не пішов на якісь кардинальні речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров і Пригожин йдуть на конфлікт з вищим командуванням РФ – британська розвідка

"Безумовно вони не настільки вагомі, як сам Путін, безумовно вони навряд чи можуть бути людьми, які претендують на впливи рівня Путіна. Але судячи з того, які компліментарні заяви робив Кадиров, можемо говорити про те, що очевидно все ж таки градус їх критики (маю на увазі і Кадирова, і Пригожина) щодо Міноборони РФ, щодо керівництва так званої СВО може дещо піти на спад", – зазначив він.

На думку Денисенка, Кадиров та Пригожин і надалі продовжуватимуть критикувати Шойгу та генерала Герасимова.

"Але на цей момент можу чітко сказати, що в тому числі завдяки підриву Кримського мосту Шойгу зберіг свою посаду", – розповів Денисенко.

Щодо повідомлень про затримання високопоставлених військових у Москві, про що напередодні повідомили у ГУР України, то радник глави МВС вважає, що варто почекати подальшого ходу подій і враховувати страх Путіна перед посиленням політичного впливу тих, чи інших груп.

"Треба буде подивитися за розвитком подій, але можемо чітко сказати, що для населення, яке більш-менш слідкує за подіями, зрозуміло, що потрібно змінювати воєнне керівництво РФ тому що воно не впоралося. На щастя для нас Путін робити ніякі зміни не збирається поки що. Він розуміє, що є дві групи впливу, які можуть теоретично робити "палацові перевороти" – це армія і це ФСБ", – додав він.

За словами Денисенка, посилити зараз ФСБ, знявши Шойгу, Герасимова, і призначити людей з їхнього оточення – це означатиме для Путіна послабити самого себе.

"Тому, власне кажучи, Путін на якісь кардинальні речі не пішов. Він зробив певні перестановки і призначив Суровікіна, який задовольнив і Шойгу, з одного боку, і кадировців, пригожинців, ФСБ й так далі", – резюмував Денисенко.

Російський диктатор Володимир Путін призначив нового командувача своїх військ в Україні.

Як повідомляють російські ЗМІ, міноборони РФ призначило Сергія Суровікіна командувачем об'єднаного угруповання військ в Україні. Суровікін займає посаду головнокомандувача повітряно-космічних сил Росії з 31 жовтня 2017 року.

Відомо, що він брав участь у збройному конфлікті в Таджикистані, Другій чеченській війні та воєнній операції в Сирії. Суровікін змінив на цій посаді генерала Олександра Дворнікова.

Зараз ви читаєте новину «Радник глави МВС пояснив, чому Путін не зніме з посади Шойгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі