середа, 20 квітня 2022 14:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін планує примусово мобілізувати українців на захоплених територіях Запоріжжя та Херсонщини

Путін планує примусово мобілізувати українців на захоплених територіях Запоріжжя та Херсонщини
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін хоче провести примусову мобілізацію на тимчасово захоплених росіянами територіях. Фото: t.me/DIUkraine

Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін хоче провести примусову мобілізацію на тимчасово захоплених росіянами територіях Запорізької та Херсонської областей.

Для цього планують влаштувати псевдореферендуми, повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Telegram.

"Після її проведення ФСБ РФ планує кинути "мобілізованих" українців на найгарячіші ділянки фронту на штурм позицій ЗСУ під контролем загороджувальних загонів. Фактично це спроба знищити Україну руками самих українців", - наголосили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські війська тероризують наші житлові райони постійним вогнем" - Олег Синєгубов

Аби провести псевдореферендуми, російські загарбники збирають особисті дані мешканців тимчасово захоплених територій. Роблять це нібито з метою надати "гуманітарну допомогу" або соцвиплат, застерегли українські розвідники.

"У день "голосування" співробітники ФСБ заповнюватимуть бюлетені, користуючись отриманою інформацією, без згоди та фізичної присутності самих українців", - повідомили.

"Ця спецоперація має на меті знищення представників українського етносу; проведення пропагандистських заходів із нав'язуванням населенню Росії та світу міфу про те, що "звільнене від нацистів населення областей почало боротися з націоналістичними батальйонами", - додали в ГУР.

У тимчасово захопленому Ізюмі Харківської області ворог примусово мобілізує для участі у війні проти України місцевих жителів. Причина такого злочину - брак людських ресурсів у загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Путін планує примусово мобілізувати українців на захоплених територіях Запоріжжя та Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі