четвер, 07 квітня 2022 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін планує напасти на Фінляндію або Швецію" - історик

"Путін планує напасти на Фінляндію або Швецію" - історик
Історик Юрій Фельштинський: "Друга частина плану Путіна – розорити ще й Молдову. Після цього всі колишні європейські республіки СРСР, Білорусь, Україна та Молдова, які не встигли ввійти в НАТО, будуть залучені у війну". Фото: з архіву Юрія Фельштинського

24 лютого 2022 року президент країни-агресорки Володимир Путін розв'язав Третю світову війну. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав російський історик Юрій Фельштинський.

"У своїх істеричних промовах, що передували нападу, як і одразу після вторгнення, він попередив, що запланована ним війна буде термоядерною. Що захоплення України – це лише перший етап великого плану. Його промови стають дедалі агресивнішими, навіть шизофренічними. Але божевільним Путін є рівно настільки, наскільки був божевільним, наприклад, Гітлер. Тож визначення того, чи здоровий Путін психічно чи хворий, ніяк нам не допомагає в нашій із ним боротьбі", - зазначив він.

За його словами, в подальших планах Путіна – захоплення нових територій.

"За планом, розправившись з Україною, він може, навіть не чекаючи кінця "військової операції" російської армії в Україні, а лише пробивши сухопутний коридор у Придністров'я, де вже зосереджені російські війська, вийти до рубежів ще однієї держави, що не увійшла в НАТО – Молдови. Тоді почне її захоплення. Це друга частина плану – розорити ще й Молдову. Після цього всі колишні європейські республіки СРСР, Білорусь, Україна та Молдова, які не встигли ввійти в НАТО, будуть залучені у війну. На наступному етапі планує напасти на Фінляндію або Швецію, які теж не є членами НАТО, або на одну з країн Балтії, які є членами НАТО", - наголосив Фельштинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Незалежна" Білорусь може завдати Польщі й Литві ядерних ударів" – історик Юрій Фельштинський

Він вважає, що 2014-го Україна, яка зазнала нападу з російської сторони, дала перепочинок, яким вільний світ не скористався.

"Якби санкції, які запроваджуємо проти Росії нині, наклали вже 2014 року, після анексії Криму і вторгнення на Донбас, нам не довелося б стати свідками великої війни, яка триває на наших очах. А так вийшло, що і агресія проти Грузії 2008-го, і вторгнення в Україну вісім років тому, минули для Путіна безкарно. Точніше, злочин було скоєно, чужі землі розорено і захоплено, тисячі людей убито, а покарання не було. Єдиний висновок, який міг зробити з того, що сталося, і зробив агресор, це те, що можна надалі захоплювати сусідів. Україна в списку Путіна йшла під номером один. Ось він на неї і напав", - додав історик.

НАТО очікує посилення наступу РФ на сході й півдні України. Війна в Україні може тривати місяцями, а то й роками. Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає The Guardian. Він наголосив, що ця війна вплине на всіх.

Зараз ви читаєте новину «"Путін планує напасти на Фінляндію або Швецію" - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі