пʼятниця, 08 квітня 2022 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін і його спільники з Луб'янки поховали Росію на століття" - Фельштинський

"Путін і його спільники з Луб'янки поховали Росію на століття" - Фельштинський
Історик Юрій Фельштинський: "Путін – тиран дикої країни, що зганьбив увесь російський народ і знечестив себе на століття". Фото: Вікіпедія

Про Росію, її президента Володимира Путіна і його режим можна тепер забути. Немає більше такої країни - Росії. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав російський історик Юрій Фельштинський.

"Путін її знищив. Є держава, яку ненавидять і зневажають, та огидний народ, який цю країну населяє. Немає більше президента Путіна - є божевільний тиран, який загнав себе в бункер. Немає путінського режиму, бо путінський варіант припускав щось подібне до італійського фашизму 1938 року. А сьогодні в Росії режим більше нагадує німецький нацизм 1939-го. Існувати довго в такому стані Росія не може, так само, як не змогла існувати гітлерівська Німеччина", - сказав він.

За його словами, Путін - тиран дикої країни, що зганьбив увесь російський народ і знечестив себе на століття.

"Як історику мені навіть важко уявити, якою тепер буде історія Росії ХХ-ХХІ століть. Як у найближчі, скажімо, 100 років хоч хтось зможе сказати про Росію й російський народ хоч одне добре слово? Ніхто не зможе. Ні Пушкін їх не врятує, ні Достоєвський, ні Толстой, ні балет із "Лебединим озером", ні космос. Путін 24 лютого 2022 року поховав Росію. На століття. Назавжди. Наскільки він має нічого не розуміти в питаннях вічності, щоб так зганьбити свою країну й народ, до якого, як він вважає, належить? Навіть Сталін через залучення СРСР у Другу світову війну на боці союзників зумів після сталінсько-гітлерівського пакту серпня 1939-го уникнути загальної ганьби й презирства. Якби найстрашнішому ворогові Росії поставили завдання завдати їй максимально можливої шкоди, він не зміг би вигадати такого дикого проєкту - "війна проти України". Його примудрився придумати й реалізувати Путін і його спільники з Луб'янки", - зауважив Фельштинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Незалежна" Білорусь може завдати Польщі й Литві ядерних ударів" - історик Юрій Фельштинський

Він вважає, що війна Росії проти України не може завершитися перемогою Росії.

"З цього не випливає, на жаль, що Україна може виграти цю війну без допомоги НАТО. Просто тому, що війна ведеться зараз на території України, а Путіну абсолютно байдуже, скільки російських солдатів у цій війні покладе. Покладе 100 тисяч. І що? Українці втомляться трупи ховати. Ці трупи російських солдатів валятимуться в полях, розкладатимуться, бо настає літо, їх обгризатимуть звірі. І все це у ХХІ столітті. І це все під гаслом "великої Росії", - наголосив історик.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден назвав президента країни-агресора РФ Володимира Путіна "кривавим диктатором" і "головорізом". Міжнародний трибунал стосовно воєнних злочинів Росії має пройти у Маріуполі або Харкові, сказав міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

Зараз ви читаєте новину «"Путін і його спільники з Луб'янки поховали Росію на століття" - Фельштинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі