вівторок, 19 квітня 2022 22:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Пушилін заговорив про "приєднання" частини Запорізької області до так званої ДНР

Пушилін заговорив про "приєднання" частини Запорізької області до так званої ДНР
Ватажок бойовиків ДНР Денис Пушилін заговорив про приєднання частини Запорізької області до ДНР. Фото: "Українська правда"

Ватажок бойовиків ДНР Денис Пушилін заявив, що не залишить поза увагою нібито "запит мешканців" Розівського району Запорізької області про тимчасове приєднання до ДНР. Цей район захоплений російськими окупантами.

Про це повідомляють росЗМІ та ресурс бойовиків "ДАН", пише "Українська правда".

"Це не перше звернення. Але точно перше публічне і настільки завзяте звернення, що заслуговує на особливу повагу, це своєрідний громадянський подвиг. Люди справді натерпілися за всі ці вісім років, люди втомилися від нацистського режиму і хочуть змін у позитивний бік", - сказав Пушилін.

За словами ватажка ОРДО, питання зміни "адміністративних кордонів", а саме, в якій формі та в якому вигляді це може статися, "з урахуванням того, що ДНР визнано у конституційних кордонах", вирішуватиметься пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ взяли під контроль Мар'їнку - Генштаб

"Але це, звичайно ж, ні за яких обставин не залишиться без нашої уваги, ми надамо цілковиту підтримку. Підтримку не лише у відновленні економічних зв'язків, що вже зараз відбувається, підтримку не лише у відновленні мобільного зв'язку, інтернету, що на даний момент момент реалізовано, але, безумовно, ми надамо підтримку у поновленні виплат пенсій, соціальних допомог, вибудовуванні адміністративного управління, тобто зарплат бюджетникам, безумовно, там має працювати повноцінно медична служба, рятувальники, правоохоронні органи", - заявив Пушилін.

Додав, що так звана ДНР почне надавати цілковиту "підтримку", а потім "дивитиметься, як розвиватиметься ситуація".

"Але люди точно не будуть кинуті", - заявив ватажок бойовиків.

У вівторок, як повідомляє ресурс "ДАН", мешканці Розівського району Запорізької області нібито "організували зібрання, на якому ухвалили рішення про приєднання цієї території до ДНР".

В окупованому Розівському районі Запорізької області окупанти "проголосували" за приєднання до так званої ДНР. Сьогодні, 19 квітня, в окупованому селищі Розівка жителі нібито ухвалили рішення про входження свого району до ДНР. Російські ЗМІ поширюють відео, на якому зафіксовано "одностайне голосування".

Зараз ви читаєте новину «Пушилін заговорив про "приєднання" частини Запорізької області до так званої ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі