четвер, 18 січня 2024 19:42

Прокуратура відкрила кримінальну справу за заявою журналістки Bihus.Info

Прокуратура відкрила кримінальну справу за заявою журналістки Bihus.Info
У Bihus.Info заявили про стеження. Фото: Facebook.com/bihus.info

У Київській області за заявою журналістки розпочато кримінальне провадження.

Приводом для порушення кримінального провадження, вочевидь, стала заява до Національної поліції представниці проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Марії Землянської. Про це повідомили "Детектор медіа".

"Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя", - сказав Офіс генпрокурора.

До поліції звернулась журналістка інформаційного проєкту із заявою про те, що невстановлені особи незаконно зібрали та поширили конфіденційну інформацію про неї, повідомили правоохоронці.

Напередодні у медіа поширили відео за участі потерпілої в одному із заміських комплексів Київської області, яке було знято прихованою камерою в орендованому номері.

Наразі вживаються заходи для встановлення всіх обставин вказаного кримінального правопорушення і причетних осіб, заявила прокуратура.

Досудовим розслідуванням займається Головне управління Нацполіції в Київській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена

Марія Землянська подала заяву за трьома статтями - втручання в особисте життя, перешкоджання журналістській діяльності і порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер.

Однак поки, як видно, провадження порушено тільки за однією статтею, повідомили "Детектор медіа".

Адвокатка проєктів Bihus.Info Марія Музичка повідомила, що ніяких офіційних підтверджень щодо відкриття провадження за заявою журналістки вона як представниця позивачки ще не отримувала.

Цього тижня у мережі YouTube з'явилося відео з телефонними розмовами нібито працівників Bihus.Info, які обговорюють можливість придбання наркотиків, а також момент власне їх вживання під час новорічного корпоративу у заміському комплексі.

Працівники, які вживали під час корпоративу наркотики, звільнені, заявив засновник і керівник Bihus.Info Денис Бігус. Також журналіст заявив, що прослуховування і спостереження були незаконними.

Редактор Bihus.Info Максим Опанасенко сказав, що за співробітниками Bihus.Info стежили щонайменше декілька місяців.

Служба безпеки України заявила, що розслідує обставини незаконного прослуховування і відеозйомки.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура відкрила кримінальну справу за заявою журналістки Bihus.Info». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі