середа, 17 січня 2024 15:40

СБУ взяла в роботу прослуховування журналістів Bihus.Info

СБУ взяла в роботу прослуховування журналістів Bihus.Info
Служба безпеки України заявила про відкриття кримінального провадження. Фото: СБУ

Служба безпеки України заявила, що розслідує обставини незаконного прослуховування і відеозйомки журналістів проєкту Bihus.Info.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за кримінальною статтею - незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Про це спецслужба повідомила у середу.

"На переконання СБУ, прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових ЗМІ є важливою умовою розвитку України, як демократичної держави", - заявило відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний "слуга" Арахамія катається на машинах підозрюваного у корупції бізнесмена

Подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні у матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин, заявила спецслужба.

"Оцінку цьому можуть дати виключно правоохоронні органи згідно своєї підслідності", - сказала СБУ.

Цього тижня у мережі YouTube з'явилося відео з телефонними розмовами нібито працівників Bihus.Info, які обговорюють можливість придбання наркотиків, а також момент власне їх вживання під час новорічного корпоративу у заміському комплексі.

Працівники, які вживали під час корпоративу наркотики, звільнені, заявив засновник і керівник Bihus.Info Денис Бігус. Також журналіст заявив, що прослуховування і спостереження були незаконними.

Редактор Bihus.Info Максим Опанасенко сказав, що за співробітниками Bihus.Info стежили щонайменше декілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «СБУ взяла в роботу прослуховування журналістів Bihus.Info». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі